Tips til at bære i sommervarmen

Nu er det sommer! Men hvilke overvejelser skal man gøre sig, inden man tager babyen med på sommertur i viklen eller bæreselen? Vi har samlet et par tips og tricks her.

At undgå overophedning er det vigtigste at være opmærksom på, når man bærer babyen i sommervarmen. Det kan undgås ved at skærme for solen, ved at klæde sig selv og sin baby optimalt på (eller af!) og ved at vælge et sommervenligt bæreredskab.

Skyggen er din ven!

Det giver sig selv, at der er køligere i skyggen, så hvor det er muligt kan man undgå den direkte sol og de varmeste timer midt på dagen. Det er dog ikke altid en logistisk mulighed. En bredskygget sommerhat kan man godt få til at skygge for barnets hoved og krop, og ellers virker en paraply(hat) også fremragende!

Skyggen er din ven, når du bærer baby om sommeren

Den behøver ikke nødvendigvis være monteret på hovedet ...

Alternativt kan halen på din ringslynge eller hætten på din bæresele (hvis den har én) give lidt skygge. Vær bare altid ekstra opmærksom på, at der ikke bliver for varmt, hvis du dækker den lille til.

Cloby laver nogle rigtig fine UV-tæpper, der kan bruges med viklen, bæreselen eller barnevognen. Tæpperne er UPF 50+ og giver perfekt beskyttelse af sart babyhud i solen.

Tæppet monteres nemt på viklen, bæreselen eller barnevognen med trykknapper.

Vi er ret store fans - faktisk er tæppet så blødt, at det også sagtens kan bruges som tæppe i parken eller som håndklæde efter badetur.

Se UV-tæpperne her.

🎶 It’s getting hot in here, so take off all your clothes 🎶

Let og luftigt tøj til både dig og den lille er en god idé, når du bærer i varmen - det kunne fx være tøj i 100% bomuld eller hør. Bæresele eller vikle gælder som et lag tøj.

Men når 2 mennesker er så tæt, som man unægteligt er, når der bæres, så kan det hurtigt blive varmt, uanset hvor lidt tøj man har på. En stofble mellem dig og babyen kan sørge for, at det ikke bliver alt for klæbrigt og kan udskiftes, når den bliver fugtig.

Sørg for at både den lille og du selv får masser af væske, og lidt vand på de små hænder og fødder kan også virke dejligt kølende.

Bæreredskaber i svalende materialer

Vælg en vikle i luftigt materiale som bomuld, silke- eller hørblends, eller en strækvikle i 100% modal, der udmærker sig ved at være 4 gange mere åndbart end bomuld. Det er strækviklerne fra Minu for eksempel lavet af.

Det giver sig selv, men jo mørkere stoffet er, jo mere absorberer det varmen. Så vælg det lyseste, du har 😎

Prøv en luftig binding af viklen

Hvis du bærer i vikle, så vælg en binding, der har så få lag som muligt. Et godt alternativ er en ringslynge, der kun har et enkelt lag og også giver muligheden for at bære på hoften, der skaber en smule mere luft mellem dig og babyen. Eller bær på ryggen i viklen, det synes mange er lidt mindre varmt og klistret end mave-mod-mave.

Her er nogle gode bindinger til både front- og rygbæring, der kun har et enkelt lag stof.

Frontbæring

 1. Front Wrap Cross Carry Classic, Tied Under Bum, eller Tied At Shoulder
 2. Front Traditional Sling Carry
 3. Simple Hip Carry
 4. Robin's Hip Carry
 5. No Sew Ring Sling
 6. Hip Kangaroo
 7. Kangaroo
 8. Front Torso Carry

Rygbæring

 1. Back Traditional Sling Carry
 2. Ruck - Tied In Front, Tied At Shoulder, eller Tied Under Bum
 3. Robin's eller Poppin's Back Carries
 4. Ruck - Tibetan eller Goddess finish
 5. Christina's med Bunched Passes
 6. Ruck - Half Knot eller Ring
 7. Towel Carry
 8. Ruck - Strangleproof eller Twisted (med WB)

Sommervenlige bæreseler

Hvis du er mere til bæreseler, så er der også her nogle mere luftige muligheder. Mange bæreseler har mesh, der tillader fin luftcirkulation.

Bæreseler kan være lige så gode som en vikle i varmen - de er oftest lidt tykkere, men mange af dem er lidt mere åbne i siderne end en vikle vil være.

Her er et par bud på bæreseler, vi synes er gode i varmen.

Najell Easy

Sommerens bæreselehit fra Najell hedder Easy og kommer i mesh i to farver - Beige og Evening Grey.

Mesh-materialet er luftigt og dejligt køligt på en varm dag. Najell Easy er på lager igen midt i juli, i både beige og grå - og også i Mercury Grey, der er samme model, men er lavet af både mesh inderst og jersey-stof yderst. 

 

 

 

Ergobaby Cool Air Mesh

Ergobaby har lavet to modeller med det, de kalder Cool Air Mesh, Ergobaby Adapt og Ergobaby 360. Det er en Adapt i Pearl Grey på billedet her.

Udover mesh udmærker bæreselerne sig ved ikke at være så dækkende omkring barnet, hvilket også giver god luftcirkulation.

Kan bruges op til 20 kg.

 

 

Isara Quick Full Buckle

Isaras hit af en bæresele, Quick Full Buckle, udmærker sig også i varmen. Den er syet i lækkert viklestof, der kun dækker den lille i et tyndt lag.

Vælg mellem 16 fine mønstre, blandt andet som her på billedet - Diamonda Grey. Dejlig lyst stof og med kun to klik er den nem at få af og på på en varm solskinsdag.

 

 

Se vores store guide til bæreseler, hvor vi sammenligner alle de bæreseler, vi har hos Carrytales.

Hav en rigtig dejlig sommer ☀️ Vi ses i skyggen!