Isaras forskellige tekstiler

Vi får rigtig tit spørgsmål som “Hvad er forskellen på Isaras forskellige stoftyper?”, “Hvilke modeller indeholder hør?” og “Hvilken type materiale skal jeg vælge til mit varme barn?”.

Det vil vi selvfølgelig meget gerne svare på! Men først en anbefaling, som måske gør valget nemmere:

Alle seler fra Isara er bløde fra start og kræver ikke vask før brug. Selvom materialer/vævninger er forskellige er vores anbefaling at vælge en bæresele du synes er smuk og ikke primært baseret på stoffet - da de alle er virkelig god kvalitet og bløde omkring dig og babyen.

Vi har her samlet en oversigt over Isaras forskellige tekstiler, med en uddybende beskrivelse, der forhåbentligt gør det nemt at overskue de mange skønne tekstiler :)

Hvis du leder efter en guide til bæreseler, inklusiv Isaras The One, Quick Half Buckle og Quick Fullbuckle - og alle vores andre bæreseler - så findes den lige her.

Isara laver bæreseler i 6 forskellige tekstiler:

 

 • Viklestof med bomuld
 •  

  Her har vi at gøre med Isaras mest brugte stoftype. Disse seler er vævet i 100% økologisk bomuld med en GMS på 280. Stoffet er GOTS-certificeret og er dejlig blødt fra start.

  Vævningen er en jacquard-vævning, hvilket betyder, at de enkelte tråde styres enkeltvis på væven i stedet for i grupper, og at man derfor kan lave smukke og bløde linjer i vævningen, som vi ser det i fx Isaras Diamonda- og Pixelated-mønstre og med de detaljerede dyr på Wildlife- og Terra-selerne. Specielt for Pixelated-mønstret er, at det har lidt mere struktur end de andre mønstre, og derfor virker lidt tykkere. Det gælder også Pixelated Bamboo.


 • Satinvævet bomuld
 •  

  Mange af Isaras ensfarvede bæreseler er satinvævede. De består af 100% økologisk bomuld med en GMS på 220. Stoffet er GOTS-certificeret og er dejlig blødt fra start.

  Satinvævningen kender mange af os måske fra sengetøj, men det betyder i al sin enkelthed, at skudtråden løber over 3-5 kamtråde, før det går under en kamtråd. Det fortsætter forskudt over stoffet. Resultatet er, at stoffet bliver helt glat og vævningen nærmest usynlig. Stoffet er dog ikke skinnende, som man måske husker det fra teenage-sengetøjet :) Men helt glat og blødt, det er det!


 • Kanvas af bomuld
 •  

  Den tredje stoftype, som Isara arbejder i, er kanvas. Den bruger de til nogle af de ensfarvede seler, som Black-a-Porter og Manhattan og som base for de meget detaljerede print Rose Eden og Universe. Isaras kanvas består af 100% økologisk bomuld med en GMS på 230. Stoffet er GOTS-certificeret og er dejlig blødt fra start.

  Kanvas-vævningen (som man måske også kender fra almindeligt lærred) er en helt simpel vævemetode, hvor trådene væves sammen en efter en. Denne vævning er en af de stærkeste vævninger, idet trådene krydser hinanden hele tiden. Den er super nem at holde da kanvas meget sjældent får pulls. Til gengæld er den ikke helt lige så blød som de andre Isara tekstiler.


 • Viklestof med bambus
 •  

  Isara laver også seler i viklestof med bambus. De er jacquardvævede og består af 52% økologisk bomuld og 42% bambus. GMS er på 245 og stoffet er GOTS-certificeret og er dejlig blødt fra start.

  Det vi tit hører er, at bæreseler med bambus (og hør) er bedre til de varme børn, på samme måde som fx en fastvikle med bambus. Dette kan dog ikke overføres 1-til-1 fra vikleverdenen til bæreseleuniverset, da en bæresele ikke omslutter barnet på samme måde som et længere stykke stof. Der er masser af naturlig udluftning ved både arme, ben og for bæreren på ryggen/maven, og de kølende egenskaber fra bambus er derfor ikke på samme måde en faktor i en bæresele.

  Viklestof med bambus vil dog være en smule blødere end tilsvarende vævning i 100% bomuld. Pixelated Bamboo er fx lidt blødere end Pixelated Blue Planet, men vi er ude på decimalerne. Alle Isaras bæreseler er rare at have på og tæt på huden, for både bærer og barn.


 • Viklestof med hør
 •  

  Ligesom der er blends med bambus, laver Isara også seler i viklestof med hør. De er jacquardvævede og består af 45% økologisk bomuld og 55% hør og er dejlig blødt fra start.

  GMS er på 280, så lidt højere end for de andre seler, og stoffet er GOTS-certificeret. Selerne i viklestof med hør er et dejligt blødt stof, der føles en smule tyndere end 100% bomuld og de andre blends. Au Naturel reflekterer lyset smukt og har en lille smule shine.

  Hør er et naturmateriale, der bliver fremstillet af hørplanten og dens stængel. De fibre, som hørstoffet er lavet af, er hule, hvilket gør at stoffet tørrer exceptionelt hurtigt.

  Vi hører tit, at bæreseler med hør er bedre til de varme børn, på samme måde som fx en fastvikle med hør, på grund af hørs fugtabsorberende og luftige kvaliteter. Dette kan dog ikke overføres 1-til-1 fra vikleverdenen til bæreseleuniverset, da en bæresele ikke omslutter barnet på samme måde som et længere stykke stof. Der er masser af naturlig udluftning ved både arme, ben og for bæreren på ryggen/maven, og de kølende egenskaber fra hør er derfor ikke på samme måde en faktor i en bæresele. Du kan derfor sagtens vælge enhver af Isaras bæreseler, selvom du skal bære et varmt barn.

  Selerne i viklestof med hør er dejligt lette og stoffet føles en smule tyndere. Au Naturel reflekterer lyset smukt og har en lille smule shine.

   

  Det nyeste skud på stammen er viklestof med en smule lurex, der giver et flot og metallisk mønster. Golden Nest er syet af viklestof, der består af 75% økologisk bomuld samt guldtråd i metallisk garn (25% lurex) og har et GMS på 280. Guldtråden er blød og bøjelig, som resten af stoffet i selen, og kompromitterer på ingen måde bæreselens blødhed.


  Sådan vasker du din Isara bæresele

  Du behøver ikke vaske din sele, når du modtager en fra os, du kan bare tage den i brug direkte fra kassen.

  Alle Isaras bæreseler kan vaskes i maskinen, hvis der bruges et mildt vaskemiddel og vaskes på et skåneprogram. Brug ikke tørretumbler og heller ikke skyllemiddel. Lad ikke selen tørre i direkte sollys, da det kan få farverne til at falme. Og luk alle selens spænder, før du vasker i maskinen :)

  Vi anbefaler dog altid, at fjerne pletter lokalt med lidt vand og sæbe og kun vaske selen, når det er nødvendigt. Det forlænger selens levetid.


  Se alle vores bæreseler fra Isara her.