Guide: Vælg det rigtige bæreovertøj

Ligesom når man skal vælge den perfekte bæresele, så kan det også virke lidt uoverskueligt at finde den bærejakke, der dækker lige præcist dine behov bedst.

Her guider vi til de forskellige muligheder og hvilke spørgsmål man med fordel kan stille sig selv inden man trykker ‘køb’. Og så giver vi et par bud på alternativer til bærejakken - nemlig bærecovers og jakke-indsatser.

Bærejakkerne og jakkeindsaterne har den fordel, at I deler kropsvarmen mellem jer, og derved holder du barnet dejligt varmt. Det er især en fordel, når barnet er lille og det er nemmere, når du går ind og ud.

Med bærecovers har du enten din egen jakke lukket undenunder coveret, eller den må stå åben. Det kan være en fordel, hvis du for eksempel har et større barn, der selv har overtøj på, eller hvis du skal skifte mellem personer.

Som altid - hvis du har spørgsmål, så tag endelig fat i os på info@carrytales.com

3 typer løsninger, når du skal bære udenfor

Bærejakken er ikke den eneste løsning på problemet “hvordan holder jeg min baby varm i bæreselen/viklen, når vi er på tur i kulden.”

Der er nemlig alternativer, hvis du ikke er klar på at investere i nyt overtøj. Du kan købe en indsats, der kan lynes i din nuværende jakke, eller vælge et bærecover, som kan tages ud over viklen/bæreselen og under/over din almindelige jakke. Vi gennemgår de tre muligheder her.

Bærejakke

En bærejakke kan virke som en dyr investering! Og ja, de koster cirka det samme som en almindelig vinterjakke i god kvalitet. Så hvis du investerer i en jakke, så kan det være en god idé at udvide dens brugsperiode og købe den allerede under graviditeten. Og vi skal ærligt indrømme, at vi også har brugt vores efter vores børn ikke længere bæres, som helt almindeligt overtøj, blot uden indsats.

Ligesom almindelige jakker fåes bærejakker i mange materialer, tykkelser og styles - fra smukke uldfrakker til mere afslappede hoodies i fx fleece. Vælg en, der passer til årstiden og dine behov (og tænk et par måneder frem).

Gode spørgsmål at stille sig selv, inden man klikker en jakke hjem:

  • Hvilke positioner har du tænkt dig at bære babyen i? Med alle jakker kan du bære på maven, men hvis du vil rygbære, så vær sikker på, at jakken også kan det. Mange jakker har en lynlås langs ryggen, der tillader netop rygbæring.
  • Lommer! Er lommer vigtige? Pro-tip: ja de er. En god lomme kan rumme mange af de ting, man vil have med på tur. Vær sikker på, at de passer til dine behov.
  • Hvor og hvordan skal jakken bruges? Er det vigtigt den er vandtæt, foret og varm nok til de lange gåture på stranden, skal den kunne dække flere sæsoner? Eller er det vigtigt, at den er hurtig at få af og på?
  • Skal jakken kunne bruges af flere personer, og giver det i så fald mening at vælge en størrelse, som alle kan passe?

Vi fører kun bærejakker, som vi synes er virkelig gode og brugbare, men vi vil alligevel fremhæve et par af dem, der er allermest populære her i biksen og hos jer derude.

Wombat 2.0

Et klart hit af en bærejakke! Den kommer i 4 forskellige farver - grøn, grå, sort og brun. Specielt i khaki er der tale om en - ja, undskyld - evergreen. Den kan holde dig varm ned til -15 grader og hætten og kraven af imiteret lammepels kan tages af og på efter behov. En rigtig god all-round jakke. Bemærk! Den er lille i størrelsen, så gå gerne en størrelse op, i forhold til din normale jakkestørrelse.


Kowari

Kowari, der ligesome Wombat 2.0 er fra engelske Wallaby & Co., er en personlig favorit her hos os, fordi den simpelthen dækker alle behov. Kowari består af 2 dele, der kan bruges hver for sig eller kan knappes sammen til én vinterjakke. Man får reelt 3 jakker i én:

  1. En inderjakke, varm og vatteret, men stadig let - perfekt til de kølige sommerdage.
  2. En yderjakke, vandafvisende og ideel til de våde dage forår og sommer.
  3. Tilsammen en dejlig vatteret vinterjakke, der er vandafvisende.

Bemærk! Den er lille i størrelsen, så gå gerne en størrelse op, i forhold til din normale jakkestørrelse.

Bæretrøje i bomuld eller fleece

Skal du ikke bruge en let jakke, så er en bæretrøje måske også værd at overveje. Bæretrøjen kan du have glæde af i lang tid - fra graviditet og bæretiden ud. 2 panelindsatser følger med, og den har derfor 4 anvendelsesmuligheder:

  • Venteindsatsen forvandler den til en graviditetstrøje/jakke.
  • Bæreindsatsen giver dig mulighed for at bære dit barn både på maven OG på ryggen. Indsatsen har påsyet hætte til barnet med små nuttede bamseører.
  • Uden indsats fremstår trøjen/jakken som en helt almindelig lækker hoodie.

Bæreregnfrakke

Bæreregnfrakken fra Lenny Lamb tages over hovedet som en poncho og kan bruges til både front- og rygbæring. Kommer med hætte til både stor og lille - bærerens hætte kan knappes af. Et sikkert hit, hvis man vil have noget, det ikke fylder særlig meget og er nemt at tage med på tur, både i sommer- og vinterregn.

Mamalila softshell jakke

En bærejakke i den mere sporty ende af skalaen, men stadig let figursyet. En virkelig lækker softshell, der er foret med fleece og så er den vind- og vandtæt. Perfekt til en tur på stranden, skoven eller anden udendørsaktivitet i al slags vejr.

Nyhed fra Love & Carry

Love & Carry står bag den virkeligt fine og prisvenlige halfbuckle bæresele Lovetie. Nu har de så også lavet et prisvenligt bud på en bærejakke, der kommer i sort og en dæmpet pistachie-grøn. Den koster 899,- og er et rigtig godt bud på en jakke både i graviditeten og i bæretiden.

 

 

 

Jakkeindsats

En anden mulighed er at lyne en indsats til din eksisterende jakke. Du skal bruge 2 dele, som købes separat: en adapter, der kan lynes på din jakkes lynlås samt selve indsatsen, du derefter kan lyne på adapteren.

Indsatsen fra Kumja fåes i en sommer og en vatteret vinterudgave, og i både sort og grå (grafit).

Bruge den smarte guide til at finde den lynlås, der passer på din jakkes lynlås.

Hvis din jakke ikke har lynlås, er det en lidt større operation, der kræver, at du syr en (evt. skjult) lynlås i din jakke. Det kan sagtens lade sig gøre! Du skal klikke den variant hjem, der hedder ‘Universaladapter til at sy ind’, så får du et kit til at sy i din jakke. Du skal stadig bestille selve indsatsen separat.

 

Cover

Tredje og sidste mulighed, når du vil holde både dig selv og din baby tør og varm i al slags vejr, er et cover. Et cover spændes enten fast på vikle/bæresele eller bag om din nakke, det varierer fra mærke til mærke. Ud over coveret kan du have din egen jakke på, så du også selv kan holde varmen :)

Foran er der en dejlig lomme, så du kan holde dine hænder varme - eller lige have plads til en lille ting. Alle covers har også en lille hue til baby, der især er dejlig, når det blæser.


Let skifte mellem inde og ude

Fælles for alle løsninger er, at babyen som regel ikke behøver have andet tøj på, end de ville have indenfor. Med et cover skal du god være lidt obs på, at især det mindre barn har en god temperatur, da I ikke på samme måde deler kropsvarmen, som man gør det i en værejakke og med en jakkeindsats.


Både bærejakke og cover kan dog nemt tages af, og så skal den (måske sovende) lille størrelse ikke forstyrres, når man bevæger sig udenfor eller indenfor igen. En klar fordel!


Rigtig godt efterår fra os 🐒